Home Horoskop GODIŠNJI HOROSKOP ZA NOVAC I POSAO OTKRIVA: Koga u 2018. čeka bogatstvo,...

GODIŠNJI HOROSKOP ZA NOVAC I POSAO OTKRIVA: Koga u 2018. čeka bogatstvo, a koga bijeda!

22830
0
SHARE
Loading...

Saznajte kakva situacija očekuje vaš horoskopski znak na poslu i na polju finansija u 2018. godini.

OVAN

KARIJERA
Svi će, ali posebno muški pripadnici ovoga znaka, vrlo brzo shvatiti da im ova godina nosi više zadovoljstva. Naravno da ćete naići na periode probnih rokova i nesigurnosti ali ćete imati hrabrosti proći kroz sve to i uspjet ćete da se istaknete.
Ovnove ove godine očekuju nove poslovne puteve, otvaranje novih vrata i rast kroz karijeru. Komunikacija i preživljavanje u onim lošim fazama su ključ svega. Jupiter će vam pomoći da iskoristite sve vještine koje imate i da poboljšate vlastitu kreativnost. Oni od vas koji se bave zanimanjima u vezi sa umjetnošću, proizvodnjom i prodajom u ovoj će godini dobiti vjetar u leđa. Odnos s autoritetima i kolegama bit će stabilniji i iskreniji. Krajem godine očekujte napredovanja i povišice.
FINANSIJE
Naći ćete se na putu koji vodi do finansijskog uspjeha. Biće tu i gubitaka i dugovanja ali ćete ih rješavati s lakoćom. Imat ćete povećan optimizam što će vam pomoći da se što prije i što mirnije izvučete iz svake finansijske oluje. Preduzmite korake koji vode trajnoj promjeni navika trošenja da biste do kraja godine rešili apsolutno sve dugove i minuse.
Ne morate se odricati ničeg u potpunosti, stvar je u manjim rezovima na više polja koji će rezultirati stabilnošću. Da biste tu stabilnost osigurali i zadržali u budućnosti, ove godine morate naći način na koje će prihodi dolaziti iz više smjerova. Od novembra ćete imati potpunu kontrolu nad vlastitim novcem.

BIK

KARIJERA
Ove će vam godine karijera biti na vrhuncu. Pokazaćete svoju prilagodljivost i svu svoju sposobnost. Budite stabilni po pitanju ambicija i ciljeva koje imate, držite ih se i vaša tvrdoglavost dovest će vas do onoga što želite. Imat ćete pune ruke posla tokom čitave godine, zato pazite na preopterećenost poslom.
Savjet je da se suzdržite od ulaska u bilo kakav timski rad ili partnerske odnose. Ako uložite svu moć u ono što radite, godina će se pokazati kao vrlo uspešna i kroz čitav ćete period polako uživati u rezultatima svog rada.
FINANSIJE
U 2018. godini trošit ćete više nego ikad i pritom sebi nećete moći pomoći. Imat ćete stabilan izvor prihoda, ali se rashodi nikako neće uklapati u cjelokupnu finansijsku sliku. Nećete moći ništa da uštedite. S vremena na vrijeme će se pojaviti neizbježni troškovi koji će vas zateći nespremne i upropastiti sve što ste planirali. Osigurajte se na vrijeme i nemojte dozvoliti da vam spoljni pritisci diktiraju načine trošenja novca.
Sredina godine mnogima od vas nosi veći novčani iznos. To će biti odlično vrijeme za novi finansijski plan, ali i za to da se, uz relativno malo truda, rešite dugova i svih loših pozajmica. Povucite nekoliko mudrih poteza kako biste smanjili neželjene troškove. Neki pripadnici znaka godinu će završiti kupovinom nekretnine, imanja sa zemljištem ili luksuznog vozila.

BLIZANCI

KARIJERA
Ove godine kombinacija utjecaja Jupitera i Saturna uticaće na dokazivanje vaše naravi, sposobnosti i namjera u polju karijere. Godina je odlična za proširenje horizonata u smislu poslovnih poduhvata, a očekuje vas i nova faza poslovnog života. Nemojte se zadovoljavati prošlim postignućima, umjesto toga ciljajte na mjesec da biste, ako padnete, ipak završili među zvijezdama.
Kolege će se ove godine prema vama postaviti hladnije i ne bi trebalo da im vjerujete. Pripazite na njihove poteze i pokušajte da zaslužite dobru volju i povjerenje nadređenih. Ove ćete godine napredovati polako, ali sigurno. U sve što radite unesite umjerenost. Isto tako, pripazite na to da ne radite previše. Sve ćete lakše ostvariti uz pomoć timskog rada.
FINANSIJE
Finansijski će položaj ove godine za vas predstavljati veliki upitnik. Iako ćete ostvariti većinu onoga što želite, nekoliko dugoročnih projekata za koje ste mislili da su pun pogodak, neslavno će propasti. Imaćete pune ruke posla, ali nećete nikako uspijevati da uredite finansije. Nemojte paničiti, ostavite sebi ponekad vremena za razmišljanje i pokušajte da tu i tamo ostavite nešto novca sa strane.
Kako godina bude proticala, tako ćete i vi rasti u profesionalnom smislu, radit ćete više, ulagati više truda u svakodnevicu i, u skladu s tim, povećati prihode. Uvedite manje, ali ključne promjene u obrascima trošenja i klonite se odlaska na neočekivana događanja koja koštaju. Izbjegavajte pozajmice i ulazak u dugove i usmjerite se ka tome da živite unutar vlastitih mogućnosti. Ne samo da ćete biti mirniji, već ćete na taj način izbjeći bankrot koji može doći idućih godina.

RAK

KARIJERA
Očekujte napetosti i mnoštvo dešavanja u polju karijere i posla. Čitave ćete godine biti u pokretu i stalno nailaziti na nove obaveze. Ako na njih i ne naiđete, vi ćete ih izmisliti. Ponekad će stvari izmaći kontroli i naći ćete se između dvije vatre. Pokušajte u takvim periodima da nađete kompromis između nadređenih i kolega jer ste vi ove godine medijator.
Ako vas već duže zanima premještaj ili promjena poslovne pozicije, ova je godina idealna da tako nešto zatražite. U periodima promjene u poslovnom životu svakako morate gledati stvari detaljnije. Sve do posljednje četvrtine godine učićete nove vještine i obavljati nove zadatke u polju vlastitog interesa. Sklopićete nova poznanstva i svakako proširiti krug ljudi.
FINANSIJE
Prva polovina godine nosi vam nekoliko neplaniranih i neželjenih troškova. Iako će ovo uzrokovati privremenu napetost i iznerviranost, pomoći će vam da bolje rasporedite budžet za ostatak godine. Početak godine takođe nosi povoljan prinos u smislu poslova vezanih uz nekretnine ili uz naslijedstva.

LAV

KARIJERA
U godini koja je pred nama očekuje vas nekoliko padova, ali i uspona. Iako se nećete moći nositi sa baš svime što vam ona donese, ispunićete one kratkoročne planove. Isplanirajte buduću karijeru i počnite da radite na tome da do nje dođete, ali na način da se ne obazirete na one manje, dnevne prepreke.
Da biste projekte završili na vrIJeme, moraćete da budete precizniji, više puta da redefinišete stvari i poradite na poslovnoj etici. Kako biste zadržali dobre i konstruktivne odnose sa kolegama i nadređenima, budite iskreni u svakom trenutku i pokažite interes za ono što njih muči ili smeta. U prvoj ćete polovini godine biti prilično zaposleni dok vam druga polovina donosi osećaj poslovne stabilnosti i optimizma.
FINANSIJE
Finansijska situacija ove godine će se znatno poboljšati. Iako ćete imati poneko smanjenje prihode, bit ćete u većini slučajeva sposobni da ispunite svoje želje. Ova je godina idealna za one od vas koji želite uštedjeti nešto novaca ili unovčiti neku od ranijih investicija. Uvijek ćete imati dovoljno gotovine pri ruci. Nemojte prenagliti u donošenju odluka, umjesto toga ostanite smireni i djelujte samo kad ste potpuno sigurni i u sebe i u okolnosti.
Pripremite se na povremene nepredviđene troškove kojih će biti kroz čitavu godinu. Donosite mudre odluke i klonite se iskušenja da potrošite novac na nešto čime ćete sebi ugoditi jer vam takve stvari mogu lako istopiti ušteđevinu. Tu i tamo revidirajte budžet i nemojte pasti na emotivne turbulencije koje će uzrokovati vaši bližnji kada je u pitanju njihova finansijska situacija. Uštedite novac za godine koje su pred vama, ove godine možete osigurati finansijsku budućnost.

DJEVICE

KARIJERA
Ove godine bit ćete više fokusirani na odnose sa ljudima i na ljubaznost na radnom mjestu. Kroz godinu će većina vašeg uspjeha, ali i kvalitet rada zaista i zavisiti od toga koliko se dobro slažete sa kolegama i nadređenima tako da ćete biti na pravom putu. Imate u sebi moć da budete autoritet, a ove je godine treba iskoristiti kako biste prikupili više znanja.
Timski rad pomaže pri ostvarenju poslovnih ciljeva. Neki od muških pripadnika znaka ove godine mogu očekivati premještaj unutar preduzeća. Svi ostali takođe mogu očekivati napredovanja i povišice. Oni od vas koji su duže na nižim položajima u preduzeću uspjet će se na viši rang. Pripazite, nemojte odmah skloniti ljestve po kojima ste se peli.
FINANSIJE
Očekujte veće i značajnije promjene po pitanju finansijske situacije. Kroz godinu će prijatelji i rodbina za vas predstavljati dobar izvor inspiracije kada je u pitanju pronalazak novih načina na koje možete više zaraditi. Svi poslovi vezani uz nekretnine u ovoj godini će vam se isplatiti i ići od ruke. Ipak, očekujte i neke neobjašnjive troškove vezane uz djecu i starije članove porodice, zato na početku godine ostavite nešto novca sa strane.
Nemojte dozvoliti da vam emocije vladaju finansijama. Budite strogi prema sebi kada su u pitanju uživanje i trošenje na zabavu. Morate tako jer ova godina ne nosi pretjeranu sreću u finansijskom smislu. Oni od vas koji imaju privatno preduzeće shvatit će da je odlično ij za akumulaciju novca. Teže finansijske situacije nisu očekivane ove godine, a stanje novčanika će biti zadovoljavajuće.

 

Za ostale horoskopske znakove

KLIKNITE NA STRANICU BROJ 2

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here