Home Domaćinstvo Najbolji i najgori čaj za vašu krvnu grupu!

Najbolji i najgori čaj za vašu krvnu grupu!

398
0
SHARE
Loading...

Čaj je možda najsavršenije piće; što bi moglo biti ugodnije od šalice toplog čaja u hladne zimske dane ili više osvježavajuće od čaše ledenog čaja tokom vrelog ljetnog popodneva?
Najbolji i najgori čaj za vašu krvnu grupu!
Odavno postoje prehrana i dijeta prema krvnoj grupi pa tako imamo i tople napitke koji su idealni za određeni tip.Kava u razumnim količinama je tako pogodna jedino za osobe sa krvnim grupama A i B, a različite vrste čajeva su dobre za sve grupe. No kao što postoji ljekovito bilje koje odgovara određenoj krvnoj grupi, tako postoji bilje koje i pored sve ljekovitosti – ne trebate koristiti.Otkrijte čajeve koji su “prava stvar za vašu krvnu grupu” i pomozite vašem tijelu da ostane zdravo.Slijede najbolje i najgore kombinacije za vašu krvnu grupu.

Dobar izbor za vašu krvnu grupu

Krvna grupa 0Osobe koje imaju krvnu grupu 0 trebale bi izbjegavati mlijeko, grahorice i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želučana kiselina. Čajevi koji se preporučuju osobama s krvnom grupom 0 oni su na osnovi đumbira, ginsega, zelenog čaja Sencha i čaja Matē, koji je poznata zamjena za kavu. Idealan izbor čajeva za njih je mješavina Senche, ginsenga i đumbira, a umjesto kave čaj Matē ili čisti japanski zeleni čaj Sencha.Još odgovara: peršin, hmelj, kora brijesta, list duda, đumbir, cvijet lipe, maslačak, vidovčica, mišljakinja, ljuta metvica, šipurak. Krvna grupa ATo su jako emotivne i analitičke osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrijednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kava ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpunit će svakodnevnim pijenjem prikladnog čaja. Čajevi za ljude s krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj Gunpowder, čaj od čistog cvijeta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja Ying Hao, te mješavina stolisnika, nevena i majčine dušice.Još odgovara: veliki čičak, bijeli glog, kora brijesta, šipurak, stričak, đumbir, aloa, kantarion.Krvna grupa B Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, kroničnom umoru i neurednom snu. Imaju otporan probavni sistem, ali slabu obranu od bakterija, u prvom redu Escherichie coli. Trebali bi piti vrhunski mladi zeleni čaj, organski zeleni ili crveni rooibos bez dodataka, honeybush, te imunomješavinu od bazge, rooibosa, kadulje i melise.Još odgovara: list maline, peršin, sladić, ljuta metvica, zova, list breze, brijestova kora, kantarion, maslačak, metvica, vidovčica, stolisnik, timijan, majčina dušica, veliki čičak i žuta kiselica.Krvna grupa ABPripadnici ove krvne grupe su intuitivni i nisu skloni stresu. Trebali bi se fokusirati na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, mentu, božur, sandalovinu, te napitke od riže. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mješavina vrhunskog zelenog čaja i mente ili sejak i pečena riža. Za muškarce s krvnom grupom AB posebno se preporučuje mješavina koprive, mente, kataube i rooibosa.Još odgovara: bijeli glog, čičak, đumbir, jagodin list, kamilica, šipurak, sladić.

Čajevi koje trebate izbjegavati

“Upotreba ljekovitog bilja po krvnim grupama prije svega je korisna dopuna u preventivi ili kao dodatak klasičnim terapijama”, tvrdi dr Ljubinka Stojković, fito i apiterapeut iz Niša.
“Krvna grupa nije značajna samo pri izboru hrane”, govori dr Stojković. “Ljekovito bilje treba uzimati prije svega u eteričnim oblicima, dakle što izvornije moguće. Poštujući pripadnost svakoj krvnoj grupi, poštuju se njene odlike.”Kao što postoji ljekovito bilje koje odgovara određenoj krvnoj grupi, tako postoji i bilje koje i pored sve ljekovitosti ne treba biti primarno ili ga čak ne treba koristiti.Dr Ljubinka Stojković navodi neodgovarajuće bilje za sve krve grupe:Krvna grupa 0Aloa, kantarion, list jagode, podbel, kukuruzna svila, list sene, rusomača,veliki čičakKrvna grupa Aljudi sa krvnom grupom A, koja je najčešća, imaju živahan, jak temperament, ali žestoko reaguju na sve probleme u životu. Zato se ovoj grupi preporučuje fititerapija koja će ih smiriti i “ohladiti”, pomoći njihovoj slaboj sluzokoži i preduprediti sklonosti prehladama. Kukuruzna svila, crvena djetelina, kiselica, rabarbara, mačja ljestvicaKrvna grupa BCrvena djetelina, list marelice, lipov cvijet, podbel, rusomača, divizmaKrvna grupa ABAloa, crvena djetelina, divizma, lipov cvijet, sena, rusomača, kukuruzna svila, hmeljIzvori: samovar.hr/biljeizdravlje.rs

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here