Home Zanimljivosti UZDRMALE FRANCUSKU: Katrin Denev i još 99 žena protiv “novog puritanizma” (VIDEO)

UZDRMALE FRANCUSKU: Katrin Denev i još 99 žena protiv “novog puritanizma” (VIDEO)

156
0
SHARE
Loading...

Foto: Youtube printscreen/Cathy Solange Kontraudar!

Poznate Francuskinje na čelu sa proslavljenom glumicom Katrin Denev upozorile su na opasnost od širenja “talasa puritanizma” kao posledica debate o pokretu “MeToo” koji se bori protiv seksualnog uzmeiravanja.

– Ova potreba da se muškarci pošalju na giljotinu umesto da se ženama pomogne da budu autonomne, pomaže neprijateljima seksualnih sloboda – napisalo je 100 žena u otvorenom pismu objavljenom u “Mondu”.

Prema njihovom mišljenju, pokret #MeToo sveo na puritanizam koji je ispunjen mržnjom prema muškarcima. Njihov stav u potpunosti je drugačiji od poznatih holivudskih ličnosti koje su podržale pokret i druge inicijative koje se bore protiv seksualnog uznemiravanja i rodne nejednakosti, navodi Rojters.

Denev i njene koleginice smatraju da je pokret #Metoo otišao predaleko braneći, kako su navele, pravo muškaraca da “dosađuju” ženama.

One tvrde da je to od suštinskog značaja za seksualne slobode i da žene mogu da budu dovoljno jake da ih “ne traumatizuje pipkanje u metrou”.

Na objavu 100 Francuskinja reagovale su i vodeće francuske feministkinje koje su rekle da Katrin Denev i druge kritičarke pokreta #Metoo zvuče kao “umorni ujka na porodičnoj večeri” koji ne razume da se svet menja.

– Ovom kolumnom one pokušavaju da vrate zid tišine koji smo počele da rušimo – rekla je aktivistkinja Karolin de Has u objavi koju potpisuje još 30-tak žena na sajtu franceinfo TV.

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here